PRIVATLIVS- OG COOKIEPOLITIK

Senest opdateret 4. juni 2018.

OM OS
Denne privatlivs- og cookiepolitik forklarer Sony Music Entertainment Denmark A/S’ praksis med hensyn til databeskyttelse. Sony Music Entertainment Denmark A/S, CVR-nr. 12 25 94 84, Vognmagergade 7, 6. sal, 1120 København K er dataansvarlig for de nævnte behandlinger i denne privatlivs- og cookiepolitik. Ved henvisning til “Sony Music”, “Sony Music Entertainment”, ”vores”, “os” eller “vi” menes der Sony Music Entertainment Denmark A/S (eller en anden Sony Music Entertainment-enhed, der bruger dine data i overensstemmelse med denne politik).

Vi ønsker at beskytte og respektere dine personlige oplysninger. I det følgende beskriver vi, hvordan personlige oplysninger, som vi indsamler fra dig, eller som du sender til os, behandles. Læs venligst teksten omhyggeligt for at forstå vores synspunkter og praksis i forbindelse med dine personlige oplysninger og vores behandling af dem.

HOVEDPUNKTER

  • Vi behandler dine personoplysninger for, at du kan benytte indholdet på vores websider, og for at kunne levere det efterspurgte materiale eller yde den efterspurgte service til dig, herunder i relation til vores musik og lignende.
  • Sony Musics websider og visse af kunstnernes websider indeholder funktioner, der integrerer dem med sociale medier, fx Facebook og Twitter. Hvis du aktivt benytter disse funktioner, vil de relevante sider dele dine personlige oplysninger med os.
  • Det meste af indholdet på vores websider er ikke udarbejdet med formålet om at henvende sig til børn. Vi indsamler i den forbindelse ikke bevidst personoplysninger om børn under 13 år, og vi vil i visse relevante sammenhænge bede om, at brugeren oplyser om dennes alder, før man kan tilmelde sig vores nyhedsbrev eller afgive andre samtykker. Se mere nedenfor.
  • Hvis du samtykker til modtagelse, vil vi sende dig nyheder og anden promotion om Sony Music og vores kunstnere. Du kan til enhver tid trække dit samtykke til modtagelsen af sådanne markedsføringsmaterialer tilbage, herunder også ved profilering og anden direkte markedsføring. Dette gøres enten ved at afmelde servicen direkte i mailen, eller ved at sende en mail til supportdk@sonymusic.com. Hvis du trækker dit samtykke tilbage, vil vi stoppe al behandling. Du kan i øvrigt læse mere om dine rettigheder nedenfor.
  • Hvis du poster indhold på vores websider, vores sociale medier eller apps, vil disse være offentligt tilgængelige. Desuden kan vi dele dine personoplysninger med Sony Musics samarbejdspartnere, kunstnere eller andre selskaber i Sony Music-koncernen, hvis du samtykker til dette. Hvis Sony Music benytter databehandlere kan vi ligeledes dele dine oplysninger med dem.
  • Visse oplysninger bliver overført til lande udenfor EU/EØS, herunder USA. I sådanne tilfælde sikrer Sony Music altid det fornødne overførselsgrundlag.
  • Vi benytter cookies og anden tracking teknologi til at gøre indholdet på vores websider og vores reklamer mere personlige til netop din smag. Desuden bruges cookies til at sikre og forbedre websidens generelle funktionalitet. Du kan læse mere om vores brug af cookies nedenfor.

SÆRLIG BEMÆRKNING TIL BØRN UNDER 13 ÅR
DU SKAL VÆRE MINDST 13 ÅR GAMMEL FOR AT REGISTRERE DIG PÅ VORES WEBSIDER. DU MÅ IKKE REGISTRERE DIG, HVIS DU ER UNDER 13.

SÆRLIG BEMÆRKNING TIL FORÆLDRE
Vi forbyder registrering af børn under 13 år, og forældre bør føre tilsyn med deres børns aktiviteter på internettet og evt. bruge de værktøjer til forældrekontrol, som onlinetjenester og softwareproducenter tilbyder og som hjælper med at sikre et børnevenligt internetmiljø. Disse værktøjer kan også forhindre børn i at afsløre deres navn, adresse og andre personlige oplysninger uden forældrenes tilladelse.

SÅDAN INDSAMLER VI DINE PERSONOPLYSNINGER

(a)        Fra dig
Vi indsamler og behandler i visse tilfælde personlige oplysninger vedrørende dig, hvis du sender sådanne personlige oplysninger til os ved at udfylde formularer på vores webside, eller hvis du kontakter os. Det omfatter, men er ikke begrænset til, oplysninger du angiver, når du registrerer dig for at anvende (eller blive medlem af) vores webside, tegner abonnement på tjenester (fx nyhedsbreve), køber fysiske produkter, fremsender materialer eller bestiller yderligere tjenester.

(b)       Ved hjælp af cookies og andre registreringsteknologier
Herudover anvender vi teknologi på vores webside til indsamling af informationer, der hjælper os med at forbedre din onlineoplevelse. Vi henviser til denne teknologi som “cookies” i denne politik, men den er beregnet til at omfatte alle lignende teknologier, inklusive webmærker, logfiler, pixeltags, gif’er. Cookies er tekstfiler, der indeholder små mængder information, der downloades til din enhed, når du besøger en webside. Cookies sendes tilbage til den oprindelige webside ved hvert efterfølgende besøg eller til en anden webside, der genkender den pågældende cookie. Du kan læse mere om vores brug af cookies nedenfor.

I visse tilfælde modtager vi ligeledes information om dig fra tredjeparter. Dette sker fx hvis du bruger en ”like/synes godt om” knap på en af vores sider eller apps. Hvis du deltager i aktiviteter på vores sider eller apps, fx via Facebook-applikationer, kan du i visse tilfælde tillade os adgang til den data som Facebook eller andre udbydere opbevarer om dig.

Hvis vi tilbyder online services til børn, der kræver et samtykke fra forældrene vil vi efterspørge forældrenes e-mail med henblik på at indhente samtykke.

HVORDAN VI BEHANDLER DINE PERSONOPLYSNINGER
Vi behandler dine personoplysninger, der er indhentet gennem vores services til følgende formål:

  • Til opfyldelsen af en kontrakt eller med henblik på indgåelse af denne, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b.
    1. For at behandle dine registreringer på en af vores websider eller apps, eller ved din deltagelse i en konkurrence.
    2. For at sende dig information om ændringer i vores betingelser eller politikker.
  • Hvor behandlingen er nødvendig til opfyldelse af vores eller en tredjemands legitime interesser, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.
    1. For at give dig adgang til indhold og funktioner på vores websider eller apps.
    2. For at sende dig information du har efterspurgt.
    3. For at opretholde sikkerheden på vores websider og apps, ved at forhindre uautoriseret adgang, ondsindet aktivitet eller lignende handlinger der kan medføre brud på sikkerheden.
    4. For at håndhæve vores betingelser eller andre politikker eller hjælpe andre organisationer (fx ejere af ophavsrettigheder) til at håndhæve deres rettigheder.
  • Når du har givet dit samtykke, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a.
    1. Hvor du har samtykket til at modtage markedsføringsmateriale fra os.
    2. Hvor du har givet samtykke til, at vi kan dele dine personoplysninger med tredjemænd, fx kunstnere.
    3. Hvor du har givet os samtykke til placering af cookies eller lignende teknologier.
    4. Hvor vi har behov for et samtykke fra forældre af børn under 13 år.
    5. Hvis vi i andre og specifikke tilfælde har fået dit samtykke til en given behandling.
  • Til opfyldelse af en retlig forpligtelse, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c.
    1. I tilfælde af vores besvarelse eller udlevering af oplysninger til offentlige myndigheder.

PARTER, SOM VI DELER DINE PERSONOPLYSNINGER MED
Med forbehold af de øvrige betingelser i denne erklæring og i relevante tilfælde deler vi dine personlige oplysninger med følgende parter:

(a)       Koncernselskaber og tredjemandstjenesteudbydere
Vi deler evt. dine personlige oplysninger med vores søster- eller koncernselskaber i hele verden og tredjemandstjenesteudbydere.

(b)       Kunstnere
Hvor du har givet samtykke til markedsføring, deler vi evt. dine personlige oplysninger med de kunstnere (og deres managementselskaber), som du har udtrykt interesse for. De kan derefter bruge dine oplysninger i overensstemmelse med denne erklæring til at sende opdateret information om dem til dig.

(c)        Andre tredjemænd
Vi overfører, sælger eller overdrager kun data, herunder personligt identificerbare data, til tredjemand i forbindelse med salg, fusion, sammenlægning, ledelsesændring, overdragelse af betydelige aktiver, re-organisation eller likvidation af Sony Music eller en del heraf.

Vi kan frit udlevere visse samlede statistiske data om køb og brug af vores indhold til andre. Disse data kan omfatte demografiske oplysninger, fx aldersgruppe og/eller geografisk placering af grupper af brugere. Ingen personlige data (fx navne eller e-mailadresser) vil kunne identificeres ud fra disse statistikker.

(d)       Under særlige omstændigheder
Vi kan fremlægge data i særlige tilfælde, hvor vi har grund til at tro at fremlæggelse af oplysningerne er nødvendig for at identificere, kontakte eller retsforfølge en person, der muligvis forårsager skade på eller kompromitterer (enten bevidst eller ubevidst) ejendomsretten for de parter, der er beskrevet ovenfor i punkt (a) eller (b). Vi kan også fremlægge dine personlige oplysninger, hvis vi i god tro mener, at det kræves af lovgivningen.

(e)        Leverandører
Hvis du registrerer dig til modtagelse af reklame, fx konkurrencer eller lodtrækninger, som administreres af en tredjemand, vil dine personlysninger blive delt med disse. Dette betyder ligeledes at dine personoplysninger vil fremgå på en vinderliste.

TREDJELANDSOVERFØRSLER
De data, som vi indsamler, kan overføres til tredjelande og lagres på en destination uden for EU/EØS (Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde), fx USA. Hvis en af vores servere er placeret uden for EØS, hvis vi deler dine data med en anden Sony Music-enhed, eller hvis en af vores tjenesteudbydere eller leverandører befinder sig i et land uden for EØS, vil vi altid sikre det fornødne overførselsgrundlag.

COOKIES OG ANDRE TRACKING TEKNOLOGIER
Cookies anvendes i dag i forbindelse med stort set alle websider og er i mange tilfælde nødvendige for at levere services på websiden.

En cookie er en lille tekstfil, som gemmes på brugerens IT-udstyr (PC, tablet, smartphone e.l.), så udstyret kan genkendes. Cookies kan blandt andet bruges til at udarbejde statistik over brugernes anvendelse af websiden og til optimering af sidens indhold. En cookie er en passiv fil og kan således ikke indsamle oplysninger fra brugerens computer eller sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Nogle cookies placeres af andre parter (såkaldte tredjeparter) end den, som står i adresselinjen (URL’en) i browseren. Det kan være almindeligt indhold, men også fx analyseværktøjer eller indlejrede kommentarfelter. Det betyder, at der gemmes cookies fra andre parter, end den som ejer websiden.

Cookies er praktiske, fordi de gør det muligt for en webside at genkende en brugers enhed. De informationer, vi indsamler, kan omfatte IP-adresser, browserversion, antal besøg, hvilke sider du besøger og dine visningspræferencer.

http://tools.sonymusiccreative.com/privacy/SME_UK_CookieGrid.pdf

Vi bruger følgende kategorier af cookies på vores webside:

Kategori 1: Strengt nødvendige cookies
Disse cookies er vigtige for at gøre det muligt for dig at navigere rundt på websiden og bruge dets funktioner, som fx adgang til sikre områder på websiden. Uden disse cookies kan tjenester, du har anmodet om, som fx indkøbskurvelementer, ikke leveres. Vi bruger ikke disse cookies til at indsamle informationer om dig, som kan anvendes til profilanalyse, annoncering eller til at huske, hvor du har været på internettet.

Kategori 2: Ydelsescookies
Disse cookies indsamler informationer om, hvordan du bruger vores webside. Fx hvilke sider besøgende oftest går til, og hvis du får fejlmeddelelser fra websider. Disse cookies opsamler ikke informationer, der identificerer dig som besøgende. Alle informationer, disse cookies indsamler, konsolideres og er derfor anonyme. De anvendes kun til at forbedre, hvordan en webside fungerer.

Kategori 3: Funktionelle cookies
Disse cookies husker de valg, du foretager, som fx det land du besøger websiden fra, sproget eller det område, du er i. Disse kan herefter anvendes til at give dig en oplevelse, der passer bedre til dine valg og til at gøre besøg mere brugertilpassede og behagelige. De informationer, disse cookies indsamler, kan være anonymiserede, og de kan ikke registrere din browsingaktivitet på andre websider.

Kategori 4: Målrettede cookies eller annonceringscookies
Disse cookies indsamler informationer om dine browsingvaner for at gøre annoncering mere relevant for dig og dine interesser. De anvendes også til at begrænse det antal gange, du ser en annonce, samt som hjælp til måling af en annoncekampagnes effektivitet. Disse cookies placeres oftest af tredjepartsannonceringsnetværk med tilladelse fra websidens indehaver. Cookies husker de websider, du besøger, og disse informationer deles med andre parter, som fx annoncører. Ganske ofte er målrettede eller annonceringscookies kædet til funktionalitet på stedet, der leveres af den anden organisation.

Kategori 5: Cookies på sociale medier
Med disse cookies kan du dele, det du har foretaget dig på sociale mediers websider, som f.eks. Pinterest, Facebook og Twitter. Disse cookies er uden for vores kontrol. Informationerne kan kædes til målrettede aktiviteter/annonceringsaktiviteter. Se de pågældende sociale mediers politik for beskyttelse af personlige oplysninger for information om hvordan deres cookies fungerer.

Brug af Web Beacons
Visse af vores websider kan indeholde elektroniske billeder, også kendt som web beacon, fx muliggør disse, at vi kan tælle antal besøgende på vores websider. Web beacons indsamler kun et begrænset antal informationer, herunder cookienummer, tid og dato for besøg af websiden og en beskrivelsen af websiden, der blev besøgt. Hvis vi benytter web beacons, der leveres af tredjemænd, vil disse ikke behandle personoplysninger, men alene monitorere effektiviteten ved en udvalgt kampagne.

Samtykke
Vi har behov for dit samtykke til at placere cookies på din enhed. Bemærk venligst, at hvis du fortsætter browsing på vores webside, anses dette for et samtykke til placering af vores cookies.

Hvis du vil trække dit samtykke tilbage ved at fjerne eller undgå cookies, henviser vi til afsnittet nedenfor. Det bemærkes i den forbindelse, at dette kan medføre, at du ikke kan benytte hele eller dele af vores webside, hvis funktionaliteten påvirkes.

Hvordan fjernes/undgås cookies?
Du kan altid tilbagekalde dit samtykke til at modtage cookies fra os.

Hvis du ikke vil modtage cookies, kan du ændre din browser, så den underretter dig, når der sendes cookies til den, eller du kan afvise alle cookies. Du kan også slette cookies, som du allerede modtaget.

Hvis du vil begrænse eller blokere webbrowsercookies, der er placeret i din enhed, kan du gøre dette gennem dine browserindstillinger. Hjælp-funktionen i din browser bør fortælle hvordan. Det afhænger af din browser, hvordan du sletter eller undgår, at der placeres cookies på dit IT-udstyr. Hvis du anvender en PC, kan cookies slettes ved at bruge genvejstasterne [CTRL]+[SHIFT]+[Delete]. Hvis det ikke virker, eller hvis du eksempelvis anvender en MAC, skal du klikke på linket ved den browser, som du anvender:

Du kan også besøge www.aboutcookies.org, der indeholder omfattende informationer om, hvordan du gør dette på en lang række pc-browsere. Bemærk dog, at hvis du vælger sådanne indstillinger, kan du måske ikke få adgang til visse dele af vores sted, eller noget indhold eller funktionalitet er måske ikke tilgængelig. For at framelde dig registrering af Google Analytics på alle websider kan du besøge http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Hvis du vil melde dig fra cookies eller andre tredjepartscookies i relation til adfærdsannoncering, kan du gå til www.youronlinechoices.eu. Melder du fra, betyder det ikke, at du ikke længere vil modtage onlineannoncering. Det betyder, at vi og/eller den virksomhed/de virksomheder, du frameldte, ikke længere leverer annoncer, der er skræddersyet til dine webpræferencer og brugsmønstre.

Herudover kan du også besøge websiden www.aboutcookies.org, der indeholder omfattende information om cookies.


DINE RETTIGHEDER
Hvis vi behandler dine personoplysninger på baggrund af dit samtykke, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage. Dette kan ske ved at kontakte os som angivet nedenfor. Hvis du trækker dit samtykke tilbage, vil vi stoppe med at behandle dine personoplysninger, medmindre vi er berettigede eller forpligtede til at fortsætte behandlingen eller opbevaringen af dine personoplysninger på andet grundlag, herunder i henhold til lovgivningen. Tilbagekaldelse af dit samtykke berører ikke lovligheden af den behandling, som er sket før tilbagekaldelse af samtykket.

Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, som vi behandler om dig, med visse undtagelser, der er fastsat i lovgivningen. Derudover kan du gøre indsigelse mod indsamling og videre behandling af dine personoplysninger. Endvidere har du ret til berigtigelse af dine personoplysninger eller bede os om at begrænse behandlingen af dine personoplysninger.

Hvis du beder om det, vil vi slette de personoplysninger, som vi har registreret om dig, uden unødigt ophold, medmindre vi kan fortsætte behandlingen på et andet grundlag, fx hvis behandlingen er nødvendig for at kunne fastlægge et retskrav, eller hvis det er nødvendigt for at besvare en henvendelse fra dig.

Under visse omstændigheder kan du også anmode om, at vi giver dig en kopi af dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format, og anmode om, at vi transmitterer oplysningerne til en anden dataansvarlig (dataportabilitet).

Hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder som beskrevet ovenfor, er du til enhver tid velkommen til at kontakte os som angivet nedenfor.

Vi beder om, at du i forbindelse med henvendelser vedrørende dine rettigheder giver os tilstrækkelige oplysninger til, at vi kan behandle din henvendelse, herunder dit fulde navn og din e-mailadresse, så vi kan identificere dig og svare på din anmodning. Vi vil besvare din henvendelse hurtigst muligt.

KONTAKT
Hvis du ønsker at afmelde markedsføringsmaterialer kan du altid kontakte os via supportdk@sonymusic.com.

Hvis du har klager vedrørende behandlingen af dine personoplysninger bedes du kontakte Legal & Business Affairs på persondata@sonymusic.com. Du kan også indgive en klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K, telefon 33 19 32 00, e-mail dt@datatilsynet.dk


HVOR LÆNGE BLIVER MINE PERSONOPLYSNINGER OPBEVARET?
Vi sletter dine personoplysninger, når vi ikke længere har behov for at behandle dem til at opfylde et eller flere af de formål, som fremgår ovenfor. Særlige lovregler, herunder i fx bogførings- eller forældelsesloven, kan dog give os pligt eller ret til at opbevare dem i længere tid. Oplysningerne kan også behandles og opbevares længere, hvis de er anonymiseret.

Ved behandling af dine personoplysninger i forbindelse med dine registreringer på vores websider, opbevares oplysningerne så længe, du er en aktiv bruger af vores websider.

Når vi behandler dine oplysninger til markedsføringsformål eller med dit samtykke vil vi behandle dine oplysninger indtil du trækker dette tilbage, hvorefter vi sletter dine personoplysninger. Vi vil dog beholde oplysningen om, at du ikke længere ønsker at modtage markedsføringsmateriale fra os.


ANDRE WEBSIDER
Vores websider indeholder i nogle tilfælde links til andre websider, som er uden for vores kontrol, og som ikke er omfattet af denne erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger. Hvis du besøger andre websider via de anførte links, vil operatørerne af disse websider muligvis indsamle og behandle oplysninger fra dig på en anden måde end os.


ÆNDRINGER AF VORES ERKLÆRING OM BESKYTTELSE AF PERSONLIGE OPLYSNINGER
Vi kan til enhver tid ændre, tilpasse eller på anden måde opdatere denne erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger. Vi vil angive evt. ændringer ved at opdatere datoen øverst i erklæringen. Du opfordres til jævnligt at gennemgå erklæringen.